Hjem - Lions Horsens Bygholm

Menu

Harmonika 2020 foromtale

12 timer med glade toner og dans i Forum Horsens

For syvende gang strømmer glade mennesker i hundredvis til harmonika- og spillemandstræf i Horsens. Det sker 1. februar

Forum Horsens er 1. februar ramme om 12 timer med musik, dans, samvær og hygge, når Lions Club Horsens Bygholm afvikler Horsens Harmonika- og Spillemandstræf.
Det er blevet en solid tradition, som nu afvikles for syvende år i træk. Lions forventer 500-600 besøgende inkl. musikere, nogenlunde som de foregående år, med svagt stigende deltagertal hvert år.

Som sagt byder træffet på 12 timers nonstop musik - godt og vel endda, for første gruppe er på scenen kl. 10, og sidste slutter af kl. 22.10.
Vagabonderne fra Hatting åbner ballet. Det har de gjort to gange tidligere. Og ja, dansen begynder ofte, når første toner lyder. Fra midt på eftermiddagen vil der være trængsel, og der er folk på dansegulvet, til Mandagsmusikanterne fra Horsens slutter af - som de har gjort de seneste år.

23 grupper deltager. De kommer primært fra Jylland, fra Vendsyssel i nord til Ribe i syd. En fynsk duo med navnet Preben og Flemming er også med, mens gruppen Rudi’s Blue Ladybirds samler sine medlemmer fra hele landet.

Nye og kendte deltagere
De fleste deltagere har været med i Horsens tidligere år.
Nye i år er Helle og Leif fra Odder, MPM fra Hadsten, Fuglene, som er en nydannet Horsens-gruppe, Vendelbo Nodisterne med Fyld, samt Merete med Venner fra Ribe.
Kun for Sjov fra Brande er med igen efter nogle års pause, tilsvarende for den østjyske gruppe Mogens, Kaj Åge & Birgitte.

De første to år - 2014 og 2015 - fandt træffet sted i Vesthallen, hvor Horsens Freja stod bag. Fra 2016 flyttede træffet til Forum Horsens, Parkhallen. Nu var Lions Club Horsens Bygholm blevet den formelle arrangør.
Sidste år flyttede træffet til Insero Atrium, hvor det også afvikles i år. Det er den perfekte ramme til formålet.

Uundværlige hjælpere
Personkredsen bag træffet har siden starten været nogenlunde uændret, med Knud Erik Kristensen som utrættelig koordinator.
Ved afviklingen af træffet får han hjælp af andre medlemmer af Lions Club Horsens Bygholm, desuden af Mandagsmusikanterne, som i øvrigt afslutter arrangementet med ca. 30 m/k på scenen.
”Harmonikaklubben Hoska stiller også med de helt uundværlige hjælpere på gulv og scenen,” fortæller Knud Erik Kristensen.

Han er selv aktiv harmonikaspiller i tre lokale harmonikaorkestre: Mandagsmusikanterne og Harmonikaklubben Hoska, som allerede er nævnt, desuden Linje 4+.
Han er kun på scenen med det sidste orkester – ellers har han travlt som koordinator og problemløser. For det store arrangement bliver aldrig rutine.

Kontaktmand i stort og småt
Knud Erik Kristensen er træffets kontaktmand i stort og småt, også, når det gælder bestilling af den varme aftensmad, gammeldags flæskesteg med alt tilbehør til en beskeden pris af 100 kr.
Det er i øvrigt også entréprisen.
Entrébilletter købes ved indgangen.

Han giver gerne træffet lidt reklame med på vejen:
”Her er spillemandsmusik og god harmonikamusik nonstop, et bredt udvalg af dansemusik, klassiske melodier, svensk, dansk og norsk folkemusik samt franske chansons. Alt sammen meget medrivende, så der er glade mennesker på dansegulvet stort set alle 12 timer. De 100 kr. i entré er billigt for musikken og den enestående stemning!
Lions Club Bygholm Horsens tjener på publikum-entreen som det eneste,” runder Knud Erik Kristensen af.
”Så vi glæder os til at se mange mennesker! Med indtægter fra træffet og fra andre af vore aktiviteter året igennem har vi kunnet støtte humanitære, sociale og kulturelle indsatser globalt og lokalt.”

Fakta om Harmonikatræf:
Hvad: Horsens Harmonika- og Spillemandstræf
Hvem: Lions Club Horsens Bygholm
Hvor: Forum Horsens (Insero Atrium), Langmarksvej 53, Horsens
Hvornår: Lørdag 1. februar 2019 kl. 10.00-22.10
Entré: 100 kr., billet købes ved indgangen
Forplejning: I løbet af dagen kan man købe mad og forfriskninger, til frokost lune tarteletter.
Aftensmad: Flæskesteg med tilbehør til 100 kr., skal bestilles
Kontakt: Knud Erik Kristensen er koordinator og kontaktperson – og det er hos ham, man tilmelder sig aftensmaden lørdag: Mobil 40 68 67 05, e-mail kik ved pc prik dk

Stemningsbilleder fra 2019


Knud Erik Kristensen er træffets travle koordinator.
Han giver sig dog tid til gå på scenen med et af de tre orkestre, han spiller i – Linje 4+.Glade mennesker er på dansegulvet, fra de første toner lyder – og der er direkte trængsel fra midt på eftermiddagen.


Rudi’s Blue Ladybirds – med deltagere fra en stor del af Danmark – optræder i Horsens for tredje år i træk. Linda Meldgaard (t.v.) og Anita Rungsted Nielsen er de humørfyldte forgrundsfigurer. De spiller på toradet harmonika.

Følg Lions