Lions Horsens BygholmForsideAktiviteterAnsøgningerOm klubbenKontakt  
  
Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk
Klub nyheder RSS-feed
Hvad er RSS?


Klik her for besøge Nextwave

12 timer med glade toner og dans i Forum Horsens

For femte gang strømmer glade mennesker i hundredvis til harmonika- og spillemandstræf i Horsens. Det sker 3. februar

Forum Horsens er 3. februar ramme om 12 timer med musik, dans, samvær og hygge, når Lions Club Horsens Bygholm afvikler Horsens Harmonika- og Spillemandstræf.

Det er femte år, træffet afvikles, og Lions forventer 500-600 deltagere inkl. musikere. De første to år fandt træffet sted i Vesthallen, hvor Horsens Freja stod bag. Fra 2016 flyttede træffet til Forum Horsens, Parkhallen, til bedre rammer og bedre parkerings- og adgangsforhold. Nu var Lions Club Horsens Bygholm blevet den formelle arrangør, men personkredsen bag træffet har siden starten været nogenlunde uændret, med Knud Erik Kristensen som utrættelig koordinator.

Han startede så småt arbejdet kort efter sidste års træf. For det tager tid at få alle aftaler på plads.

 

Aftale efter tre år


(Billede: Rudi's Blue Ladybirds)

 

”Ja, faktisk startede jeg for tre år siden med kontakt til et af orkestrene, Rudi’s Blue Ladybirds, på plads. Først nu er det lykkedes at få dem med, ” siger han glad, og fortsætter:”Jeg skal ikke forklejne nogen af de andre deltagere, alle er dygtige og spreder god stemning. Men det her orkester er specielt. Frontfigurerne Linda Meldgaard og Anita Rungsted Nielsen spiller på toradet harmonika. Det er et instrument, som er mindre end andre harmonikaer. Som navnet siger med to rader knapper, og så er harmonikaen stemt i dur i forskellige tonearter. En toradet harmonika giver en ganske særlig lyd,” forklarer han. ”Der er musikstykker skrevet specielt til toradet harmonika, men ellers kan man spille stort set alt på sådan en.

 

Der er rift om Rudi’s Blue Ladybirds,” fortsætter Knud Erik Kristensen. ”Så de har mange aftaler i kalenderen. Orkestermedlemmerne bor spredt over en stor del af landet, fra Møn over Thurø, Vejle og Grønbjerg til Thisted. Køretiden skal indregnes for den enkelte, når han eller hun siger ja til en optræden. Og så har alle jo også et arbejds- og privatliv ved siden af.”

 

På enkelte af pladserne i orkestret er der suppleanter, som kan træde til, og den endelige besætning kan ændres undervejs mod 3. februar. Men forvent at møde Linda Meldgaard og Anita Rungsted Nielsen på toradet, Arne Morsing på guitar, Preben Meldgaard (far til Linda) på lilletromme, Poul Corfix Dysgaard Jensen på harmonika og Nina Aasen på kontrabas.

 

Hvert orkester får tre kvarter

”De foregående år har hvert orkester eller hver gruppe fået en halv time. Når medregnes opstilling, har de følt, at de kun lige var kommet i gang, før de skulle slutte,” siger Knud Erik Kristensen. ”Derfor har vi i år afsat tre kvarter til hver.”

Det betyder 16 orkestre/grupper i år mod 21 sidste år. Og da Horsens-træffet er populært blandt musikere og spillemænd, er der nu venteliste. ”Men de på venteliste kommer med næste år,” beroliger han.

 

 

 

 

(Billede: Masser af mulighed for en dans)

 

Knud Erik Kristensen giver træffet lidt reklame med på vejen:

”Her er spillemandsmusik og god harmonikamusik nonstop, et bredt udvalg af dansemusik, klassiske melodier, svensk, dansk og norsk folkemusik samt franske chansons. Alt sammen meget medrivende, så der er glade mennesker på dansegulvet stort set alle 12 timer. Så en entré på 80 kr. er billigt for al denne fantastiske musik og en enestående stemning!”

Han er i øvrigt aktiv i tre lokale harmonikaorkestre: Linje 4, Mandagsmusikanterne og Hoskas Træfhold, som alle er med denne lørdag. Knud Erik Kristensen er dog kun med, når Linje 4 er på scenen – ellers har han travlt som koordinator.

 

Flæskesteg med det hele

Folk kommer fra åbningen kl. 10, dog i større antal fra middag, viser erfaringerne fra de foregående år.

I løbet af dagen kan man købe kaffe og te, øl, vin og sodavand, håndmadder, franskbrød med ost og rullepølse og mange andre lækre sager.

Til frokost er der lune tarteletter.

Til aften er der – mod nødvendig forudgående bestilling hos Knud Erik Kristensen og betaling af 100 kr. - gammeldags flæskesteg med alt nødvendigt tilbehør: Kartofler, brun sovs, rødkål og asier.

 

Det lokale orkester Mandagsmusikanterne står som sædvanlig for lyden, og optræder i øvrigt på lysreklamerne ved indfaldsvejene. Foruden at de er på scenen i Parkhallen.

”Lions Club Bygholm Horsens tjener på publikum-entreen som det eneste,” runder Knud Erik Kristensen af. ”Så vi glæder os til at se mange mennesker! Med indtægter fra træffet og fra andre af vore aktiviteter året igennem har vi kunnet støtte humanitære, sociale og kulturelle indsatser globalt og lokalt. Ude i verden drejer det sig om kampen mod blindhed og mæslinger, her i Horsens-området har vi bl.a. støttet Bo Trivsel, Promenadehuset og unge flygtninge, så de har kunnet være med i idrætsforeninger, ved at vi har betalt kontingent og udstyr for dem.”

 
Klik her for at sende en mail til Lions Danmark